Fiberwoodille 7,7 MEUR:n rahoitus ympäristö­ystävällisten rakennus­eristeiden ja pakkaus­materiaalien kehitykseen

LEHDISTÖTIEDOTE 23.5.2024 – Suomalainen materiaaliteknologia-startup Fiberwood Oy on kerännyt yhteensä 7,7 miljoonan euron kasvurahoituksen nykyisiltä sijoittajiltaan Metsä Springiltä ja Stephen Industriesilta sekä julkisilta rahoittajilta. Yhtiö valmistelee siirtymistä kaupalliseen vaiheeseen, jonka tavoitteena on kansainvälinen kasvu.

Vuonna 2019 perustettu Fiberwood edistää kestävää sekä ympäristöystävällistä rakentamista ja pakkaamista. Yhtiö on kehittänyt teknologian ja tuotantoprosessin, joilla metsäteollisuuden sivuvirroista ja luonnonkuiduista valmistetaan kiertotalouden mukaisesti fossiilittomia rakennuseristeitä ja pakkausmateriaaleja.

”Tuotteemme tarjoavat ekologisia, kierrätettäviä sekä resurssitehokkaita vaihtoehtoja perinteisille mineraalivillapohjaisille eristeille ja solumuovipohjaisille pakkausmateriaaleille. Lisäksi mahdollistamme kestävien tuotteiden käytön uusissa käyttötarkoituksissa”, kertoo toimitusjohtaja Tage Johansson.

Fiberwood valmistelee siirtymistä kaupalliseen vaiheeseen, jonka tavoitteena on kansainvälinen kasvu.

Keväällä 2023 Fiberwood keräsi yhteensä 3 miljoonan euron rahoituksen kehitystyöhön. Nyt saadun lisärahoituksen turvin yhtiö aloittaa koelinjan rakentamisen tuotekonseptinsa viimeistelyä, teollisen skaalautuvuuden varmistamista ja T&K-toiminnan nopeuttamista varten. Koelinjalla voidaan valmistaa täysin kaupalliselle markkinalle yhteensopivia tuotteita asiakashankkeisiin.

Fiberwoodilla on parhaillaan käynnissä lukuisia tuotekehitysprojekteja suomalaisten sekä kansainvälisten asiakkaiden kanssa, ja yhtiö on solmimassa ensimmäisiä kaupallisia sopimuksia.

”Rahoituskierros vahvistaa Fiberwoodin asemaa materiaaliteknologian edelläkävijänä. Luomme nyt pohjan sille, että tuleva tuotantotehtaamme on rakennettavissa mahdollisimman riskittömästi. Panostuksemme prosessiosaamiseen on kilpailuvalttimme, ja viemme samalla suomalaista metsäteollisuuden sekä materiaaliteknologian osaamista seuraavalle tasolle”, Johansson sanoo.


Lisätietoja

Tage Johansson, toimitusjohtaja, Fiberwood Oy, +358 40 726 1231, tage.johansson@fiberwood.com

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tiedon seuraavista askelistamme ensimmäisenä!