Teknologia

Vaahtoteknologia tekee mahdolliseksi erilaisten tuotteiden valmistamisen luonnonmateriaaleista.

Mitä jos voisimme korvata osan rakennuksien mineraalivillaeristeistä sekä pakkauspehmusteiden muoveista puu- ja luonnonkuitupohjaisilla materiaaleilla?

 

Fiberwoodin käyttämä vaahtoteknologia tekee mahdolliseksi erilaisten tuotteiden valmistamisen luonnonmateriaaleista. Haastamme kivi- ja lasivillan sekä muovipohjaiset eristeet ja pakkauspehmusteet maatuvilla ja kierrätettävillä vaihtoehdoilla.

Mikä on vaahtoteknologia?

Vaahtoteknologiaa voidaan hyödyntää monissa eri sovellutuksissa kuten itse materiaalin valmistuksessa, sen päällystyksessä/pinnoituksessa ja esimerkiksi sidosaineiden impregnoinnissa materiaaliin. Yhteistä näille on se, että vaahtoa eli vesi-ilma-seosta käytetään veden sijaan raaka-aineiden kuten kuitujen tai kemikaalien kuljettamiseen prosessissa.

 

Yksi Fiberwoodin hyödyntämistä vaahtoteknologian sovellutuksista on vaahtorainaus, jossa kuituvaahdosta muodostetaan kuitulevyjä tai jatkuvaa rataa.

 

Olipa kyse sitten rakennusmateriaaleista, pakkausmateriaaleista tai muista teollisista sovelluksista, vaahtoteknologia mahdollistaa huomattavat edut tuotteiden suunnittelussa, valmistuksessa ja tuoteominaisuuksissa.

Vaahtoteknologian hyödyt

Laaja raaka-ainepohja ja monet tuotemahdollisuudet: Vaahtorainausteknologian ansioista materiaalien valmistuksessa voidaan käyttää hyvin erilaisia raaka-aineita kuten esimerkiksi puu- ja agrokuituja. Näin teknologia avulla voidaan valmistaa monenlaisia tuotteita, kuten eristysmateriaaleja, pakkausmateriaaleja, komposiitteja ja paljon muuta.

 

Ympäristöystävällisyys: Vaahtoteknologia mahdollistaa sivuvirtojen ja kierrätettyjen materiaalien käytön vähentäen neitseellisten raaka-aineiden kulutusta ja jätteen määrää. Lisäksi omassa energiatehokkaassa tuotannossamme on suljettu kierto, eli sekin on hyvin vihreää.

Muovin valtakausi loppuu

Globaali huoli muovijätteen aiheuttamista ympäristöongelmista on pakottanut meidät etsimään kestäviä vaihtoehtoja.

 

Fiberwoodin luonnonmateriaaleista valmistetut tuotteet tarjoavat ympäristöystävällisen ratkaisun tähän ongelmaan. Elinkaarensa loppupäässä Fiberwoodin puu- ja luonnonkuitulevyt ovat kierrätettävissä, ja jos purkujäte viedään kaatopaikalle, muovittomat levyt biohajoavat ja muodostavat mikromuovitonta ravinteikasta multaa.

Olemme vaahtoteknologian tutkimuksen ja kehittämisen edelläkävijöitä.

Joukossamme on sekä vaahtoteknologian pioneereja että teknologiasta ja sen sovellutuksista eri aihepiireissä väitelleitä tohtoreita. Kehitystyön juuret ulottuvat vuoteen 2005 asti.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tiedon seuraavista askelistamme ensimmäisenä!