Tietoa meistä

Mitä jos metsäteollisuuden sivuvirtoja ei poltettaisikaan energiaksi?

Olemme materiaaliteknologia-startup, joka kehittää fossiilittomia rakennusteollisuuden eristeitä ja pakkaussuojamateriaaleja metsäteollisuuden sivuvirroista ja muista luonnonkuiduista. Hyödynnämme hukkaa jalostamalla siitä kierrätettäviä ja hiiltä sitoneita arvokkaita materiaaleja lukuisiin eri käyttötarkoituksiin. Hengittävät, kierrätettävät ja kompostoituvat eriste- ja suojatuotteemme ovat ekologisia vaihtoehtoja mineraalivilla- ja solumuovipohjaisille eristeille ja pakkauspehmusteille.

Missio

Haluamme vauhdittaa puurakentamista luonnonkuitupohjaisilla ja hengittävillä materiaaleilla sekä vähentää muovin käyttöä pakkausteollisuudessa.

Vihreän kullan inspiroimana

Ammennamme vihreästä kullasta inspiraatiomme: toimintamme perustuu vastuulliseen liiketoimintaan, kestävään metsätalouteen sekä puu- ja luonnonkuitujen monipuoliseen hyödyntämiseen. Fiberwoodia varten ei tarvitse kaataa yhtään ylimääräistä puuta.

Puolellamme ovat markkinoiden ajurit, jotka ohjaavat kehitystä vähähiiliseen rakentamiseen, metsän sekä puuraaka-aineen arvon kasvattamiseen ja sivuvirtojen hyödyntämiseen.

Olemme keränneet 3,5 miljoonan euron rahoituksen, jolla kehitämme tällä hetkellä tuotantoteknologiaa ja rakennamme ensimmäistä koelinjaa.

Rakentamisen eristeiden ja pakkaussuojien tuoteryhmissä työn alla on tällä hetkellä useita asiakastuotteita ja sovelluksia. Tavoitteena on saavuttaa kassavirtaa tuovia ensimmäisiä pilotointivaiheen myyntiprojekteja jo vuoden 2024 alkupuolella. Arviomme mukaan tuotteita virtaa kaupallisesti markkinoille noin 1,5–2 vuoden kuluttua.

Visio

Tavoittelemme kasvua puupohjaisten rakennuseristeiden ja pakkaussuojien johtavaksi valmistajaksi maailmalla.

Aikajana

2019 Fiberwood perustetaan VTT:llä teetettyjen asiakashankkeiden pohjalta
2022 Tiimi vahvistuu startup- ja t&k-osaajilla
2022 Ensimmäisen vaiheen tutkimusympäristöt Järvenpäähän
2023 Tiimi vahvistus myynti-, asiakas- ja tuoteosaajilla
2024 Muutto suurempiin tiloihin koelinjan rakentamiseksi
2024 Kaupalliset projektit alkavat

Parhaillaan kehitämme useita puukuitupohjaisia rakennusmateriaaleja, rakennamme koelinjaa ja etenemme kohti ensimmäistä tuotantotehdastamme.
Tilaa uutiskirjeemme ja saat tiedon seuraavista askelistamme ensimmäisenä.