Fiberwood ehdolla Metsä360-palkinnon saajaksi 2023

Metsä360 on tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain metsän jalostusarvoa kasvattavalle ratkaisulle, teolle tai innovaatiolle. Vuoden 2023 palkintoehdokkaat ovat Fiberwoodin lisäksi Kääpä Biotech ja Arbonaut.

Ehdokkaat valitsi LUT-yliopiston ja Kollin Säätiön asiantuntijaryhmä.

”Vahvasti polarisoituneessa metsäkeskustelussa on hyvä muistaa, että metsät tarjoavat työkaluja ilmastomuutoksen hillintään. Kestävästi hoidetut metsät ovat hiilinielu myös muiden taakanjakosektoreiden päästöille. Lisäksi puurakentaminen varastoi hiiltä koko elinkaarensa ajan ja uudet puupohjaiset innovaatiot korvaavat fossiilisia tuotteita”, Kollin Säätiön asiamies Esko Kolli sanoo Metsä360-kilpailun tiedotteessa.

Metsä360-voittajan valitsevat marraskuussa Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri Petteri Taalas, Business Finlandin Director General Nina Kopola sekä toimittaja Henry Tikkanen, jonka Tiedetrippi-podcast palkittiin tänä vuonna Tiedetoimittajain liiton tiedeviestintäpalkinnolla. Kollin Säätiön rahoittaman palkinnon arvo on 30 000 euroa.

Marjatta ja Eino Kollin Säätiö sekä LUT-yliopisto jakoivat Metsä360-palkinnon ensimmäisen kerran vuonna 2020. Palkinto kunnioittaa visionäärisen teollisuusneuvos Eino Kollin (1925–2016) perintöä ja elämäntyötä metsien parissa. Tunnustuspalkinto on osa LUT-yliopiston ja Kollin Säätiön laajamittaista yhteistyötä, jolla tähdätään suomalaisen metsän jalostusarvon kasvattamiseen ja vastuullisen biotalouden kasvun tukemiseen.

Parhaillaan kehitämme useita puukuitupohjaisia rakennusmateriaaleja, rakennamme koelinjaa ja etenemme kohti ensimmäistä tuotantotehdastamme.
Tilaa uutiskirjeemme ja saat tiedon seuraavista askelistamme ensimmäisenä.